Mindfulness - hvad er mindfulness 

 

Mindfulness styrker dit nærvær

Mindfulness styrker din bevidste opmærksomhed om alt, hvad der opstår, udfolder og forandrer sig i og omkring dig hvert øjeblik. En bevidst opmærksomhed præget af åbenhed, venlighed og ligevægt. 

Mindfulness er en enkel og yderst effektiv metode til at øge din mentale kapacitet, disciplin og fleksibilitet, samt til at bringe balance til krop og sind.

Med mindfulness vil du fx opleve styrket koncentration og præstationsevne, øget selvindsigt og følelsesmæssig robusthed samt større personlig gennemslagskraft og kommunikationsevne.
 

Den centrale teknik er meditation

Meditation er den centrale teknik i mindfulness. Gennem meditation som mentaltræning styrker du din bevidste opmærksomhed og påvirker dit nervesystem positivt.
 

Mindfulness har rødder i buddhistisk filosofi

Mindfulness har rødder ned i noget af den ældste buddhistiske filosofi og psykologi - theravada buddhismen - og baserer sig bl.a. på en forståelse af, at det giver mening at ofre fuld opmærksomhed på hver eneste øjeblik samt at være åben, undersøgende og aktivt accepterende.
 

Effekten af mindfulness betvivles ikke

Mindfulness har effekt. Nervesystemet påvirkes positivt, og den mentale og følelsesmæssige kapacitet, disciplin og fleksibilitet styrkes.
 
Og hvis du indgår i et program gennem MINDerhverv, dokumenterer vi naturligvis effekten for dig. 

Der investeres seriøst i forskning inden for mindfulness i disse år, og hvis du er interesseret i information om forskning, anbefaler MINDconsult fx Mindfulness Research Monthly af David Black.
 

Kontakt

Du skal være meget velkommen til at kontakte MINDconsult, hvis du ønsker dialog eller har spørgsmål omkring mindfulness eller MINDconsults arbejde og produktkatalog.

Du kan også se mere her om vores mindfulness kurser for private.